Sinds kort ben ik vrijwilliger geworden bij mijn sportvereniging. Bij zo’n verenigingsleven komt heel wat kijken. Activiteiten voor de kinderen, wedstrijden, feestjes en noem het maar op.
Naast alle leuke activiteiten produceert zo’n vereniging veel meer afval dan je op het eerste gezicht zou kunnen zien. En misschien raad je het al, ik ben aandachtsfunctionaris geworden voor het hygiënisch en schoon houden van het terrein. Er komt nog veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Er ging ook een wereld voor mij open toen ik hoorde dat wij als vereniging ook doen aan rolcontainer huren om al die troep snel van het terrein af te krijgen.

Rolcontainer huren? Wat is dat?

Rolcontainers zijn van die dingen die je vaak bij bedrijven bij de achterdeur ziet staan. Eigenlijk zijn het gewoon grote grijze bakken op wielen. Door de wielen zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Het viel me op dat er ook veel meer in gaat dan je zou denken. In zo’n grote grijze rechthoekige gaat bijvoorbeeld al 660 liter aan afval. Dat komt overeen met 11 vuilniszakken. Natuurlijk kan je ook kleinere bakken huren. Zo kan je bijvoorbeeld een soort zelfde bak huren als je eigen grijze bak die je achter in de tuin hebt staan. Daar gaat dan zo’n 240 liter in oftewel 4 vuilniszakken. In de grootste die ze hebben gaat 1700 liter. Dat komt dan weer overeen met 29 vuilniszakken.

Simpel geregeld

Eigenlijk gaat het regelen van zoiets heel gemakkelijk en snel. JE kan alles online regelen. Eerst geef je aan welk soort afval je wilt gaan afvoeren. Daarna geef je aan hoeveel je van dit afval wilt afvoeren. Vervolgens laat je weten hoe vaak het moet worden opgehaald. Rechts in beeld zie je dan verschijnen hoeveel het moet gaan kosten. Je kan dan kiezen uit verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld de optie maandelijks opzegbaar nemen of een langer contract afsluiten van bijvoorbeeld 2 jaar. Uiteraard krijg je meer korting naar mate het contract dat je afsluit langer is.
Als je alles naar wens hebt ingevuld kom je op het laatste scherm waar je de bedrijfs- of verenigingsgegevens kan invullen. Je kan dan ook de start van het ophalen kiezen.
Het laatste wat je moet doen is even betalen via ideal, paypal, automatisch incasso of bankoverschrijving en klaar is kees. Zo simpel is het.

Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar wat is rolcontainer huren een geweldige uitkomst.