Ik wilde laatst wat meer geld verdienen, gewoon naast mijn eigen baan, omdat ik wilde sparen voor een reis. Omdat ik niet veel extra tijd heb om daadwerkelijk een baan erbij te doen, dacht ik aan een webshop. Maar een webshop…waarin? En hoe kon ik de producten versturen? Ik had een service nodig waarbij goedkoop pakket versturen mogelijk is.

Oude kleding in overvloed

Toevallig zag ik in de opslag vijf vuilniszakken met kleding staan die ik sinds de verhuizing niet meer aan wilde, maar ook niet wilde weggooien; dat was zonde. Maar wat moest ik er dan mee? Ik ken veel vriendinnen die zelf ook dozen en zakken vol kleding hebben. Te mooi of goed om weg te doen, maar te oud en niet meer trendy om te dragen. Sommige mensen wachten totdat ze het kunnen verkopen op bijvoorbeeld de IJhallen. Maar daar moet je staanplaatsen kopen, en als je weinig verkoopt haal je het er niet uit. Plus de IJ hallen zijn zo groot, met honderden kraampjes kleding, dat jouwe gemakkelijk in het niet viel.

Niet te doen op de markt

Althans, dat was bij mij zo. Ik heb het geprobeerd, namelijk. Uiteindelijk ben ik met zakken kleding weer terug naar huis gegaan. Koopjesjagers willen je Nike schoenen of je Guess tas voor twee euro meenemen, en als je weigert blijven ze om de zoveel tijd terugkomen om je twintig cent meer te bieden. Op een kledingverkoop app zoals United Wardrobe, zet je de prijs gewoon vast en kunnen mensen beslissen; ja of nee. Hoe meer mensen erop hebben gereageerd, hoe gewilder het product, hoe meer de prijs omhoog kan. Dit omdat het maar één product is, en niet een lijn. Dat was de druppel.  Online it is!

Praktische en eenvoudige oplossing

Die goedkope pakketten versturen, die prijs doe ik natuurlijk exclusief de kleding. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel kleding iemand bestelt; als ze twee paar schoenen bestellen dan zal de prijs hoger liggen dan het pakketje waar één shirt in zit. Dat komt omdat er een verschil ligt in gewicht. Als ik veel producten ga verkopen, die ik zelf allemaal moet opsturen, individueel, dan heb ik een service nodig waarbij ik snel en goedkoop pakketten kan versturen.

Een webshop die echt draait om kleding (door) verkopen, verstuurt wel 200 pakketten op een dag! Dat ligt maar net aan hoeveel bestellingen je die dag binnen krijgt. Ik denk dat ik zelf rond de vier pakketjes per week verstuur. Maar dat is alsnog vier keer per week kleding in individuele dozen naar een postpunt fietsen en die daar versturen. En wat nou als ik ze retour krijg?Uiteindelijk heb ik de foto’s online gezet, en het grootste deel ervan verkocht. Ik kon met de producten naar het postpunt, en ze in goedkope pakketten versturen. Eind goed al goed!