We kennen het allemaal wel. Na een zware lange dag lekker in bad, of voor de lange zware dag even lekker in bad. Het kan op elk moment wanneer je tijd en zin hebt. Een bad kan ontzettend ontspannen werken, voor het lichaam maar ook mentaal. Zeker in de winter is een heerlijk warm bad voor niemand een straf, toch? Het zal je toch nog verbazen wat voor tips er allemaal zijn voor zo’n simpele bezigheid.

Sfeer

Allereerst: sfeer is een belangrijke factor met alles en zo dan ook in bad. Sfeer maken is voor iedereen anders, maar er zijn een paar standaard dingen die zonder twijfel zorgen voor sfeer. Denk aan bad oliën, douchegel, etc. Wat tegenwoordig ook helemaal hot en happening is en je ook veel ziet op Pinterest zijn bruisballen. Het perfecte plaatje van een vrijstaand bad met een prachtige bruisbal erin. Het ruikt niet alleen lekker maar het is ook nog eens heel mooi. Ook kunnen wat leuke kaarsjes, een chille afspeellijst op je box en wat lekkers om te eten en te drinken je bad ervaring al een stuk lekkerder maken. Wat ook vaak wordt aangeraden wordt is het lezen van een tijdschrift. Tip voor in de winter: leg je handdoek en je pyjama op de verwarming zodat je lekker warm kan blijven.

Temperatuur

Er zijn mensen die niet van badderen houden omdat ze ervan gaan zweten of naar van worden. Dit heeft alles te maken met de temperatuur van het water. Hier moet je ook per seizoen rekening mee houden. Het is vrij logisch dat het in de zomer warmer buiten is, en het dus lekkerder is om je water minder heet te hebben. Er wordt aangeraden om het water in de zomer van je bad niet warmer dan 36 graden te maken. Een te warme temperatuur kan ervoor zorgen dat je vermoeid raakt. Als het water een goede normale temperatuur heeft zorgt het juist voor een sterk gevoel.

In de avond kan deze temperatuur wel iets hoger. Denk aan 37 tot 39 graden. Dit is eigenlijk ook heel persoonlijk. De een kan beter tegen een warmere temperatuur dan de ander. Zo heb je sporters: een temperatuur van 40 graden is een stuk prettiger voor hun omdat dit fijn is voor stijve spieren en gewrichten. Hou er alleen altijd rekening mee dat hoe warmer je je badwater maakt, hoe meer het je huid uitdroogt.

ME time

Lekker je lichaam scrubben, een gezichtsmasker aanbrengen, een masker voor in je haar. Het verzorgen van je lichaam hoort toch echt bij een bad sessie. Het is absoluut waterverspilling, maar om dit allemaal in je bad er weer vanaf te halen is niet altijd even handig… Daarom stappen toch nog veel mensen de douchecabine in om zich nog even onder de douche af te spoelen.