Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van zakelijke zonnepanelen. Dat is niet heel vreemd: het aanschaffen van zonnepanelen wordt steeds goedkoper én er zijn diverse subsidies beschikbaar wanneer je kiest voor energie zakelijk opwekken met behulp van zonnepanelen. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan zakelijke zonnepanelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat je kiest voor een vorm van groene energie? Twijfel je nog? In dit artikel hebben we enkele voordelen van zonnepanelen voor de zaak op een rij gezet.

Besparen op energiekosten

Een van de grootste voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen is dat je uiteindelijk kunt besparen op je zakelijke energiekosten. Natuurlijk kost het investeren in zakelijke zonnepanelen wel aardig wat: je betaalt zonnepanelen per stuk. Des te meer zonnepanelen je kiest, des te meer je dus moet betalen. Maar ook: des te meer energie je kunt opwekken en je uiteindelijk kunt besparen. Het zelf opwekken van (groene) energie zorgt ervoor dat je flink kunt besparen op je zakelijke energierekening. Heb je je zonnepanelen minstens 25 jaar? Dan heb je die investering er zeker al 3 of 4 keer uit. Wist je dat je zonnepanelen ook kunt leasen of huren? Dat is ideaal wanneer je niet direct geld hebt om zonnepanelen te kopen, maar wel wilt beginnen met investeren in groene energie.

Zonne-energie is duurzaam en goedkoper

Tel daarbij op dat zonne-energie sowieso goedkoper is dan andere vormen van (grijze) energie. Omdat je je eigen stroom opwekt met behulp van een natuurlijke bron ben je niet afhankelijk van eventuele stijgende elektriciteitsprijzen. De zon is immers onuitputtelijk. Je houdt dus als het ware ook nog eens je eigen kosten in toom, omdat je op een gegeven moment precies weet wat je opwekt en wat je verbruikt. Extra fijn hierbij is dat zonne-energie duurzaam is en een vorm van groene energie is. De Nederlandse overheid controleert steeds meer en vaker op hoe bedrijven omgaan met het milieu. Ook potentiële klanten kiezen vandaag de dag sneller voor een groen bedrijf dan voor een bedrijf dat amper tot niets doet aan het verbeteren van de wereld. Nóg meer redenen dus om te kiezen voor zonne-energie.

Subsidie aanvragen voor zonnepanelen

Tot slot zijn er enkele subsidies beschikbaar voor zakelijke zonnepanelen, juist omdat de overheid investeringen in zonnepanelen stimuleert. Bijna alle subsidies omtrent dit onderwerp voor bedrijven hebben te maken met extra fiscale aftrek. Dat betekent dat een onderneming winst moet maken, om gebruik te kunnen maken van dit voordeel. Ook is er anno 2019 (nog) sprake van onder andere de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Op de website van zakelijke energievergelijker Minder.nl lees je hier meer over, zodat je precies weet waar je aan toe bent wanneer je kiest voor zakelijke zonnepanelen.