Oppassen

Het leuke aan neven en nichtjes is dat je een soort voorproefje krijgt op het hebben van kinderen zonder dat je ze zelf al echt hebt. Mijn broers hebben allebei al kinderen, ik zelf nog niet. Zij zijn ook een stukje ouder. Ik ben dol op mijn nichtjes, in totaal vier, en zij ook op mij en mijn vriendin. We nemen ze regelmatig mee op tripjes voor een dagje. Zo hebben de ouders even rust, en wij vinden het ook hartstikke leuk. Het is zo fascinerend om te zien hoe zo een klein mensje denkt en doet. En het mooiste is, aan het einde van de dag wanneer ze moe en vervelend worden, lever je ze gewoon weer af bij hun ouders. Echt een win-winsituatie, al zeg ik het zelf. Ik heb een paar leuke uitjes en tips op een rij gezet voor de volgende keer dat jij een oppasdagje hebt en iets leuks wil gaan doen met je neefjes, nichtjes, of kinderen van een vriend(in).

Waarheen?

  • Naar de dierentuin! Ja, het is cliché, maar het is echt heel leuk. Tickets voor kleine kinderen zijn vaak gratis en je hebt de hele dag lol. Lekker bij de aapjes kijken, door het enge reptielenhuis en een film over vlinders. Je maakt hier kinderen heel blij mee.
  • Iets minder budget? Overweeg dan de kinderboerderij! Dit is natuurlijk een kleinere versie van de dierentuin, maar voor kleine kindjes is alles groot. Ze kan ze hier dus absoluut wel heel blij mee maken!
  • Naar een thema- of pretpark. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn, maar er zijn genoeg pretparken in Nederland die echt gericht zijn op kleinere kinderen. En zeker als dit een park is waar hun tv-helden (zoals K3, of kabouter Plop) rondlopen zijn ze helemaal niet meer verdrietig te krijgen.

Proviand

Nu je weet waar je heen kan gaan, rest er nog maar één taak als goede oppasouder. Het verzorgen van het proviand! Natuurlijk neem jij genoeg gezonde knabbeltjes mee voor de kids, zoals appeltjes, broodjes, banaantjes en flesjes water, maar het is stiekem natuurlijk wel een beetje feest. Jullie zijn er op uit zonder de ouders! Het is daarom echt geen schande om wat (kindvriendelijk) snoep mee te nemen, zoals Red Band bijvoorbeeld maakt. Tegenwoordig zijn er weer allemaal nieuwe smaken te vinden in de schappen, waar zowel jong als oud héél gelukkig van wordt. Enneh, niks tegen de ouders erna zeggen he? Dit is natuurlijk jullie geheimpje!