De komst van het internet heeft het leven zoveel makkelijker gemaakt. Als je iets niet weet, google je het gewoon even. Geen zin om naar de stad te gaan, maar je hebt nieuwe kleren nodig? Dan ga je toch gewoon even online shoppen. Zo kun je tegenwoordig ook online naar een nieuwe baan zoeken en direct solliciteren, ideaal!

LinkedIn

Het eerste wat je moet doen, is een zakelijk profiel aanmaken op LinkedIn. Dit is niet alleen handig voor het zoeken naar een nieuwe baan, maar ook bij je bestaande baan is het een goede manier om een netwerk op te bouwen. Mocht je dan toch ooit overwegen om van carrière te switchen, heb je al een hoop contacten opgebouwd. Ook worden er regelmatig nieuwe banen aangeboden op LinkedIn. Je kunt zelfs aangeven of je een baan zoekt, fulltime of parttime, in welke omgeving, welk vakgebied en ga zo maar door.

Indeed

Indeed is een ander online platform voor het zoeken naar een nieuwe baan. Iedere dag komen er nieuwe vacatures op te staan. Door de verschillende zoekopties, is het heel makkelijk om te filteren naar jouw perfecte baan. Ook het aanmeldingsproces is heel simpel. Als je bijvoorbeeld reageert op de vacature verkeersregelaar, voer je je cv en een motivatie in, en indeed zorgt dat jouw sollicitatie bij de werkgever terecht komt. Deze gaan dan jouw sollicitatie in overweging nemen, waarna je te horen krijgt of je op gesprek kunt komen of niet. Het mooie van online solliciteren is ook dat je op meerdere banen tegelijk kunt reageren. En het makkelijkste is nog wel dat het dus met een klik op de knop gebeurd is. Wel is het dus belangrijk om een goede cv te hebben zodat je op gesprek gevraagd wordt.

Randstad

Randstad is geen online platform zoals Indeed, maar een echt uitzendbureau. Randstad gaat de juiste mensen zoeken voor de banen die hun klanten aanbieden. Hierbij maken ze wel gebruik van een website waar al hun vacatures te zien zijn. Het aanmeldingsproces is hetzelfde, dus ook op de site van Randstad kun je zoeken naar een baan die geschikt is voor jou. Ook voor studentenbaantjes zijn websites zoals die van Randstad zeer geschikt.  

Internationaal

Naast deze Nederlandse websites, zijn er ook nog website voor wanneer jij specifiek een baan in het buitenland zoekt. Hoewel het makkelijker is om een baan in het buitenland te krijgen via een huidig netwerk, is het ook mogelijk om online op vacatures te reageren. Indeed heeft bijvoorbeeld ook een internationale website waar je dus op buitenlandse banen kunt reageren. Voor vakantiebaantjes of een tussenjaar in het buitenland zijn ook veel aparte websites zoals werkeninhetbuitenland.nl