Je kind naar school brengen en snel racen naar het werk zodat je niet te laat komt. Dagen lang zit je tot laat op het werk en kan je je kind niet echt vermaken. Je probeert het bij de naschoolse opvang , maar je kind word steeds ouder en wil op een gegeven moment niet meer.

Hoe zou je je kind anders kunnen vermaken? Veel ouders vinden dit nog al een moeilijk dingetje, maar dat hoeft het niet te zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende naschoolse activiteiten voor kinderen van allerlei leeftijden. Veel geld ben je hier niet aan kwijt , en hierdoor kun je lekker door blijven werken zonder te hoeven stressen hoe je kind zich maakt.

De volgende stappen moet je ondernemen

Probeer te ondervinden wat jouw kindje leuk vind om te doen en waar zijn of haar interesses liggen.

Misschien vind hij of zij sport heel erg leuk. Het is er makkelijk om je kind in te schrijven bij een voetbal of karateclub bijvoorbeeld. Ik snap heel goed dat dit misschien niet de juiste sporten zijn voor meisjes. Dus lees vooral verder, want ik heb nog veel meer alternatieven. Mocht je dus nou een dochtertje hebben die sport heel leuk vind zijn tennis en paardrijden leukere sporten voor meisjes. Maar stel nou dat de interesses van je kind helemaal niet op het vlak van sport ligt? Wat dan? Meestal is het niet alleen erg leuk voor kinderen om na school nog bezig te zijn met activiteiten, maar het kan ook heel erg leerzaam zijn.

Hier hebben ze nou wat aan

Schrijf je kind in voor iets waar hij of zij later nog veel aan kunt hebben. Bijvoorbeeld muziek! Je hebt allerlei soorten muziekinstrumenten die je kunt beleren en in de muziek worden er veel lessen aangeboden. Zoals gitaarles, pianoles, drum en bassless etc. Als je hier op jonge leeftijd mee begint kun je hier later heel ver mee komen.

Vaak is het makkelijker om jongs iets aan te leren dan wanneer je ouder bent. Ik wilde vroeger bijvoorbeeld graag piano kunnen spelen, maar vond het erg moeilijk om noten te lezen omdat dat heel veel tijd nodig heeft. En die tijd maar ook moeite en geduld die je daarvoor nodig hebt verloor naarmate ik ouder werd. Mijn grootste wens was altijd dat mijn moeder me op jonge leeftijd op pianoles had gezet. Voor mij is het nu te laat, maar voor jouw kind nog niet!

Dus wacht niet en neem gelijk actie!