Het is de 21e eeuw en bijna alles kan tegenwoordig online. Hoewel de angst dat robots de nieuwe chirurgen zijn nog een beetje overdreven is, speelt technologie wel een steeds grotere rol in de zorg. Je staat er soms versteld van hoeveel er tegenwoordig te vinden is op internet. Hebben we nog wel dokters nodig?

Forums en adviezen

Zeg nou zelf: Wat doe jij tegenwoordig als je wilt weten hoe je van je hoest af komt? Ga je echt nog naar de dokter hiervoor? Ik niet in ieder geval. Het is veel sneller om dit even te Googlen. Vaak beland ik dan op sites als OmaWeetRaad waar minstens 5 manieren te vinden zijn om van je kwaaltje af te komen. En als “Oma” het niet weet, kun je altijd je vraag stellen op een forum. Vaak wordt ie dan binnen een dag al beantwoord. Je hoeft de deur niet uit en kan jezelf zo weer oplappen.

Online middelen

Maar hoef je dan ook de deur niet uit als je medicijnen of andere middeltjes nodig hebt? Nee, dat hoeft inderdaad niet. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar bijna alle veelgebruikte medicijnen kun je gewoon online bestellen. Dan wordt het gewoon aan je deur geleverd en hoef je geen drogist of dokter te bezoeken. Dit geldt niet alleen medicijnen, maar ook voor middelen bij andere proberen. Denk bijvoorbeeld aan een verstuikte enkel. Vroeger moest je altijd naar een speciale winkel om krukken of een rolstoel te huren. Tegenwoordig is dit absoluut niet meer nodig. Je kunt nu gewoon krukken of een rolstoel huren op het internet. Ook deze worden gewoon aan de deur geleverd en ook weer opgehaald.

Toch maar wel naar de dokter?

Zoals je al merkt kun je enorm veel op het internet vinden en jezelf zo weer beter maken. Maar is dit wel altijd de goede oplossing? Misschien toch niet. Want wij hebben als normale mens nou eenmaal niet de kennis van echte doktoren. Hoe weet jij nou of je enkel verstuikt of gekneusd is? En ik weet zeker dat jij ook wel eens de schrik van je leven hebt gehad als je kwaaltje een symptoom bleek van een ernstige chronische ziekte. Het is toch fijn als er dan een dokter is om je te vertellen dat het gewoon een verkoudheid of ontsteking is. Dan kan je ‘s avonds ten minste gewoon lekker slapen. Misschien zijn die doktoren dan toch ergens handig voor.