Ben jij erover aan het denken om een kledingwinkel te beginnen? Dit is best een hele onderneming. Toch kan het tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger. Namelijk door een online winkel te openen. Hierdoor vermijd je het hele gedoe van het huren en inrichten van een winkelpand en alle moeilijkheden die hierbij komen kijken. Bovendien kan dit ook enorm in kosten schelen. In deze blog lees je een kort stappenplan voor het openen van een online winkel. Wie weet kunnen wij over een maandje jouw kleding kopen op het web!
Stap 1: Maak een domein aan
Het aanmaken van een domein is in andere woorden het kiezen van een websitenaam. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Door de enorme hoeveelheid websites die er bestaan, zijn veel domeinen vaak al bezet. Het zoeken van een domeinnaam die nog door niemand gebruikt is, is dus best een opgave. Ik raad dus zeker aan om eerst een lang lijstje van mogelijke namen te bedenken en vervolgens te kijken welke nog beschikbaar is. Wees niet getreurd als ze allemaal al bezet zijn. Vaak kun je een domeinnaam ook opkopen voor een bepaald bedrag. Zo kun je toch nog je droom naam gebruiken voor je winkel.
Stap 2: Maak de site klaar voor gebruik
Ik denk dat je dit vast wel herkent: Als een online shop er niet aantrekkelijk uitziet, dan lijkt de kleding ook veel minder mooi. Zorg er dus voor dat je website er professioneel en gestyled uitziet. Voordat ik zelf mijn eigen webshop opende, bekeek ik eerst de websites waarop ik zelf vaak kleding koop. Zo ziet de webshop van Josh V er altijd prachtig uit. De website is niet te druk en ziet er strak uit. Toch weten ze heel goed de aandacht van de bezoeker te trekken en de kleding eruit te laten springen. Mocht je zelf niet heel handig zijn met technologie, dan zou je voor deze stap ook een professional in kunnen huren.
Stap 3: Lanceer de website
Deze stap is het meest cruciale moment van het proces. Voordat je de website lanceert, is het belangrijk dat alles klopt en er geen fouten in zitten. Bovendien is het belangrijk dat je de website voor lancering goed promoot en veel doet aan marketing. Je wilt natuurlijk wel dat je website ook daadwerkelijk bezocht wordt. Kondig de lancering daarom aan op social media. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook allerlei acties bedenken die meer aandacht trekken van bezoekers. Zo kun je de eerste 50 bezoekers een korting of gratis product geven. Hierdoor zal het aantal bezoekers bij lancering stijgen.