Ik kwam op een artikel dat ging over verschillende soorten verlichtingen. Dat trok mijn aandacht en heeft ervoor dat ik op onderzoek uit ging. Nadat ik mijn research gedaan had, heb ik besloten om ook zelf stapsgewijs de overstap te maken naar led verlichting. Iedere maand vervang ik een aantal spaarlampen voor led spots totdat ik geen spaarlampen meer over heb. Voor mij is het namelijk te duur om in één keer al mijn spaarlampen te vervangen voor led spots. Daarnaast is het mij opgevallen dat de laatste jaren steeds meer mensen de overstap maken van halogeen verlichting naar led verlichting. Maar waardoor komt dat eigenlijk? In dit blog zal ik aan de hand van een aantal voordelen uitleggen waarom het verstandig is om ook de overstap te maken van halogeen verlichting naar led verlichting.

Het verschil tussen led verlichting en andere soort verlichting

Het grootste verschil tussen led lampen en andere soort lampen is dat led lampen veel zuiniger zijn op het gebied van energie. Het is gebleken dat een led lamp tot wel 80% energie bespaart ten opzichte van een gloeilamp. Daarnaast is een led lamp een stuk gebruiksvriendelijker, omdat het geen opstartproces kent. Een spaarlamp kan niet zo goed uit en aan worden gezet, want dat kost wat tijd. Bovendien wordt de levensduur van de spaarlamp negatief beïnvloedt door de hoeveelheid aan- en uitschakelingen. Verder gaat led verlichting erg lang mee, want een led lamp beschikt over tot wel drie keer zoveel branduren dan een spaarlamp. Kortom, led verlichting beschikt over veel voordelen ten opzichte van andere soort verlichting.

Waar let je op bij het kopen van een led lamp?

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden bij het kopen van een led lamp. Het belangrijkste is naar mijn mening wel de prijs en de kwaliteit van de led lamp. Er zijn heel veel verschillende soorten led lampen waaruit je zou kunnen kiezen. Daarom is het erg belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Echter heb je met de keuze voor led verlichting, al de juiste keuze gemaakt. Led lampen zijn niet alleen de beste keuze voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Ondanks dat led lampen een stuk duurder zijn bij de aanschaf, kun je er op langer termijn aardig wat geld mee besparen. Dus mocht je in je huis nog gebruik maken van gloeilampen of spaarlampen, dan raad ik je aan op stapsgewijs de overstap te maken naar led lampen.