Een kwaal dat bij steeds meer mensen voor komt, een slechte houding. Het begint steeds jonger en steeds meer millenials geven aan last te hebben van hun rug of nek. Nou hoef je geen extreme maatregelen te nemen om je houding te verbeteren. De veranderingen zijn vaak al klein.

Veel mensen gebruiken het al en toch veel mensen hebben geen flauw idee wat voor voordelen inlegzooltjes hebben. Er zijn natuurlijk honderden verschillende zooltjes, maar welke voordelen hebben ze nou eigenlijk?

Er zijn veel verschillende inlegzooltjes. Zo heb je inlegzooltjes die zorgen voor verfrissing, voor het opvullen van ruimte in jouw schoenen en de zooltjes die heilig zijn voor je houding, de zooltjes die ondersteuning geven aan jouw voeten.

Geen doorzakkingen meer.

Iedereen zegt dat ze er geen last van hebben, maar als je er op gaat letten dan sta je ervan te kijken hoe snel het gebeurt. Het inzakken van je voeten, en dan bedoelen we dat je meer druk legt op de binnenkant van je voeten. Dit komt omdat je voeten eigenlijk ‘inzakken’. Dat is zeer normaal. Wanneer je in de ochtend op staat dan staan je voeten eigenlijk in hun natuurlijke houding en dan heb je een mooie boog aan de binnenkant van je voet. Wanneer dit niet het geval is, dan maak je al gebruik van inlegzooltjes. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er inlegzooltjes zijn die de voeten ondersteunen en het inzakken tegen gaan. Wanneer je hier gebruik van maakt, dan merk je gelijk dat je ook rechter blijft lopen. Hierdoor ga je minder snel hangen en ook minder snel last krijgen van je rug. Een klein hulpmiddel, met zeer grote voordelen.

Gebruik je al inlegzooltjes en wil je een andere tip?

Het kan zo zijn dat jij al vrienden bent met inlegzooltjes en zij jouw houding al flink hebben verbeterd. Dan zijn er nog genoeg andere tips om je houding te verbeteren. Het gebruiken van een rugzak kan al veel voordelen hebben. Wanneer je een tas aan een kant van je lichaam draagt, dan zak je automatisch door naar die kan waar je de tas draagt. Je zal het niet gelijk merken, maar na meerdere jaren ga je het echt wel merken. Zo ook het zitten achter de computer. Je kijkt te snel naar beneden. Dat ga je uiteindelijk merken in je nek. Hoe je dit makkelijk kan verhelpen? Zorg dat de bovenkant van jouw computer, of laptop, op kijkhoogte zit. Dus wanneer je je hoofd recht houdt, dan moet je recht naar de bovenkant kijken. Dit kan ook al veel schelen.

Het zijn kleine aanpassingen, die een wereld van verschil zijn.