Deze website heet dingenonline.nl en gaat zoals de naam het zegt over alles wat er online te krijgen is. Tegenwoordig zijn we er aan gewend dat je altijd alles online kan kopen, je bent niet langer afhankelijk van aanbod in je lokale winkel of krappe openingstijden. De wereld ligt aan onze voeten en is zomaar toegankelijk via je eigen tablet in je eigen woonkamer. Het is ongelooflijk welke mogelijkheden dit ons biedt en in deze blog zal ik je vertellen hoe ik hier laatst dankbaar gebruik van maakte.

Rust op het platteland


Wij wonen zelf in een heel rustig dorpje, ergens in de uithoek van Nederland. Zo een dorpje waar iedereen elkaar kent en de huisdeur ‘s avonds niet op slot hoeft. Het is hier prachtig wonen. Als ik uit het raam van mijn werkkamer kijk zie ik weilanden, slootjes en in de verte een kudde koeien. Ons huisje staat los op een eigen perceel en de paar buren die we hebben wonen wat verder weg. Alles gaat hier in een rustig tempo en haast is iets waar veel dorpsbewoners nog niet van hebben gehoord. Wij wonen hier nog niet zo lang, het zal nu 5 jaar geleden zijn dat we hier naar toe verhuisden. Toen waren het precies die dingen die ons vanuit de stad hiernaar toe lokten: rust, ruimte en geen drukte om ons heen. We genieten hier dan ook elke dag aan, maar soms zijn het ook precies die dingen waar je wel eens tegenaan loopt.

Beperkingen door die rust

Zo kreeg ik laatst last minute een uitnodiging voor een kinderverjaardag. De verjaardag was in het weekend en ik had voor die tijd geen tijd om naar het dichtstbijzijnde dorp te rijden. Bovendien merk ik steeds meer dat de (kleinere) winkels hier in de buurt geen divers aanbod hebben. De verjaardag was van het kind van oude studievrienden van mij en ik wilde een bijzonder cadeau meenemen, niet zomaar een voetbal of computerspelletje. Ik besloot online wat rond te kijken en stuitte toen op een wel heel bijzonder merk: Schleich.

Levensecht speelgoed

Schleich maakt dierenfiguurtjes, en niet zomaar figuurtjes maar ware kunstwerkjes. Wat Schleich zo bijzonder maakt is de nauwkeurigheid en de mate van details bij de ontwerpen. Alle figuurtjes zijn handgeschilderd dus stuk voor stuk uniek. Het assortiment is ontzettend breed, van boerderijdieren, wilde dieren, dinosauriërs tot oude bekenden uit animatieseries als De Smurfen of The Muppet Show. Er is zoveel keus! Ik bestelde een leuk set van boerderijdieren met toebehoor voor de kinderverjaardag.

Online winkelen verbreedt je horizon

Het cadeau viel goed in de smaak, de jarige pakte het uit en begon er meteen mee te spelen. Ook kreeg ik complimenten van de ouders, waar had ik dit speelgoed gevonden? Niemand kende Schleich nog maar iedereen was er meteen over te spreken. Het is eens heel iets anders dan doorsnee speelgoed. Dit zou ik nooit gevonden hebben zonder de online winkels. Dit deed me weer beseffen hoe fijn het is dat er zoveel producten online te koop zijn!