Ik ben Thijs en ik zit nu in de 3e klas van de middelbare school. Ik zit op een middelbare school waar het welzijn van de natuur een belangrijk vak is. Zo krijgen wij niet alleen maar de basisvakken zoals Nederlands, rekenen en Engels, maar krijgen wij ook vakken zoals werken in de landbouw, paardenverzorging en planten verzorging. Ik heb specifiek voor deze middelbare school gekozen omdat ik veel van de natuur houd en ik later ook iets met dieren zou willen doen. Ik weet nog niet precies wat, gelukkig heb ik nog ruim een jaar om erover na te denken.

 

Een presentatie houden

In groepjes van 4 moest wij een presentatie gaan voorbereiden voor het vak werken in de landbouw. Ik was als enige jongen gekoppeld aan 3 meiden, vreselijk. Mijn vrienden mochten wel allemaal samen. Ik had er dus al helemaal geen zin meer in.
We moesten in de eerste les al met zijn alle gaan beslissen over welk onderwerp we de presentatie gingen houden. We wisten niks en vroegen de best wel geïrriteerde leraar om hulp. We moesten een getal van de leraar opnoemen tussen de 20 en de 80, waarom wisten we toen nog niet. Ik zei maar 35, het maakte mij toch niks meer uit. De leraar sloeg ons leerboek open op bladzijde 35 en daar stond bovenaan het woord compressor, daar moeten wij dus nu onze presentatie over houden.

 

Opzoek naar informatie

Al snel hadden we de rollen verdeeld. 2 van 4 ging op internet zoeken naar wat een compressor is en de andere 2 moesten het grote stuk doorlezen wat er in ons leerboek stond.
Al snel ontdekte wij op het internet dat een compressor niet gewoon een apparaat is maar dat het woord compressor een verzamelnaam is.
zo heb je de zuigercompressor en de schroefcompressor die allebei gebruikt worden voor persdruk. Nog een goed voorbeeld is de met olie en de olievrije. Bij de oliehoudende moet je rekening houden dat er olie vrijkomt bij het gebruik van de compressor dat hij dus ook niet tegen de kou kan. Zo zijn er allemaal dingen die wij moesten uitzoeken.

 

De dag van de presentatie

De dag van de presentatie was ik wel echt heel erg nerveus. We hadden alles goed voorbereid en een mooie poster gemaakt voor de presentatie en het woord compressor hadden we heel mooi geschilderd op een heel groot stuk karton.
De leerlingen hebben veel van ons geleerd over de compressor en de leraar was ook onder de indruk. Ons eindcijfer is een 8 geworden.