Als je op vakantie gaat moet je veel dingen meenemen, vaak vergeet je een aantal items en soms heb je ze zelfs niet in huis. Om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen op vakantie kunt gaan zal ik in deze blog een aantal items benoemen die vaak worden vergeten.

Geheugenkaart

Als je op vakantie gaat zie je veel mooie plekken. Je wilt natuurlijk een mooie herinnering van deze plekken maken en dus maak je er een foto van. Deze foto’s moeten echter wel worden opgeslagen. Op je mobiel worden de foto’s vaak opgeslagen in de interne opslag, maar bij een fototoestel moet je een geheugenkaart hebben om de foto op te slaan. Om zeker er zeker van te zijn dat je al je foto’s en filmpjes kan opslaan zal ik kiezen voor een micro SD kaart 64gb. Op 64gb kan je ongeveer 18.310 foto’s opslaan.

Reis stekker

Als je op reis gaat naar een land waar er andere stopcontacten zijn dan in Nederland kan het handig zijn om een reis stekker mee te nemen. In sommige landen past de Nederlandse stekker wel, zoek dus voordat je op vakantie gaat naar welke soort stopcontacten worden gebruikt in het land. Soms hebben de wat luxere hotels wel de Nederlandse stopcontacten, kijk dus wat voor stopcontacten je hotel heeft.

Zonnebrandcrème

Als je op vakantie gaat naar een warm land is het handig om alvast zonnebrandcrème mee te nemen. Op locaties dicht bij het strand is zonnebrandcrème namelijk duurder dan hier in Nederland. Zeker als je online kijkt naar zonnebrandcrème kan je een goede deal sluiten.

GoPro

Hoewel je niet direct een GoPro nodig hebt voor je vakantie is het wel heel leuk om allerlei leuke momenten te filmen. Zo is een GoPro ideaal voor als je de spannende mountainbike tocht die je nog gaat doen deze vakantie wilt filmen. Een GoPro kan je ook goed gebruiken op skivakantie, omdat je deze heel eenvoudig aan je helm vast kan maken. Vergeet je SD kaart van 64gb niet om de filmpjes ook op te kunnen slaan.

Lange oplaadkabel

Als je op vakantie gaat zit je vaak in een hotel. In het hotel weet je niet precies waar het stopcontact zal zitten. In het geval dat het stopcontact ver van je bed op bank verwijderd is, kan je niet op je mobiel terwijl die aan de lader ligt. Neem daarom altijd een extra lange oplaadkabel mee op vakantie.