Nu de dagen steeds korter en kouder worden, is het tijd  geworden om je slippers in de kast te zetten. Wat ik zelf altijd doe zodra ik mijn slippers eigenlijk niet meer kan dragen, is op zoek gaan naar nieuwe schoenen. Op die manier blijf ik mijn winterdip een beetje voor. Elke keer als ik naar beneden kijk, krijg ik dan toch een tevreden en vrolijk gevoel. Het is fijn nieuwe schoenen uit te zoeken. Dit doe ik vaak online en bij mijn favoriete merk: Vans.

Meestal neem ik een kijkje bij wat ze te bieden hebben voor het nieuwe seizoen. Wat Vans zo tof maakt, is dat ze zoveel keuze hebben. Voor de winter kies ik meestal een wat hogere schoen omdat dat lekker warm is. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een wat lagere schoen als je dat lekkerder vindt zitten en niet zo’n koukleum bent als ik.

Passen die schoenen wel bij mij?

Hoewel Vans zich schijnt te profileren als fabrikant die zich richt op het jeugdsegment binnen de skateboard, snowboard en surf-scenes heb ik zelf dat gevoel helemaal niet. Kijk maar eens rond bij verschillende festival of bij een doorsnee avondje stappen. Veel mensen dragen Vans en dat zijn echt niet allemaal ‘hardcore boarders’ om het maar zo te noemen. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld nog nooit een skate- of snowboard aangeraakt.  De kans is groot dat jij zelf ook wel een paar in de kast hebt liggen. Het is mogelijk dat dit de old-skool variant is, aangezien die veel wordt verkocht. Zelf zou ik de doelgroep meer omschrijven als een groep mensen die naast een mooie schoen ook graag willen dat die schoen lekker zit.

Wees creatief!

Wat ik verder prettig vind aan vans is dat ze zo’n groot aanbod hebben en je ze ook online gemakkelijk kan aanschaffen. Mocht je er nou niet zo makkelijk uitkomen dan is het ook mogelijk om je eigen schoen te gaan ‘customizen’. Je kunt je eigen schoen dus eigenlijk zelf gaan ontwerpen. Je kunt uit verschillende modellen kiezen en krijgt dan een soort blank canvas. Je kunt dan alles net zo maken als je het zelf in je hoofd hebt. Van het bovenwerk, binnenkant (voering), veters, vetergaten tot de zool aan toe. Heel gaaf om natuurlijk rond te lopen op je eigen ontworpen schoenen. Enige nadeel is wel dat het natuurlijk wat prijziger is.

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu je schoen ‘gewoon’ gaat bestellen of dat je hem laat ‘customizen’, je zult zien dat je op deze manier klaar bent voor de winter!