Echte gamers weten het al lang: je kunt pas echt lekker gamen in een goede gamingstoel. Die stoel is van alle gemakken voorzien en instelbaar naar jouw favoriete houding voor het gamen. Je zit er heel comfortabel in en je kunt het gamen dan uren volhouden. Want al zit je op de bank of op je bureaustoel ook best lekker, een gamingstoel is een musthave voor echte gamers. Want in een gamingstoel kun je je pas echt goed inleven. Ook voor racespellen is zo’n stoel perfect geschikt. De pedalen en de besturing werken pas echt als je er echt goed bij kunt.

Het is maar gamen…

Ja dag! Gamen is een manier van leven voor heel veel mensen. Ze kunnen niet meer zonder, ze willen alle levels van een bepaald spel uitspelen en contacten leggen met mensen van over de hele wereld. En aangezien niet de hele wereld op dezelfde tijd leeft, kan het zomaar zijn dat je tot midden in de nacht aan het spelen bent met mensen van over de hele wereld. Terwijl het dus ergens anders gewoon overdag is. En ik zeg spelen, maar gamen is meer dan dat. Het is strategie bepalen en uitwerken. Samenwerken en elkaar tegenwerken.
Gamingstoel

Maar is een gamingstoel ook geschikt voor gewoon werk?

Je kunt er natuurlijk ook in gaan zitten tikken. Maar daar is deze stoel eigenlijk niet voor bedoeld. De gamingstoel is vooral bedoeld om in te racen en niet om lekker in te kunnen werken. Je kunt natuurlijk gamen op een keukenstoel en daar ook je werk op doen. Het is maar net hoe serieus je werk en het gamen neemt. En natuurlijk wat je wilt investeren. Want ook de aanschaf van een gamingstoel is een investering in jezelf. Ze zorgt door goed te zitten goed voor je rug en je nek. Ook worden je armen minder moe in een goede gamingstoel.

Een bureaustoel is anders

Want in een bureaustoel zit je meer rechtop. Je zit er actief in en kunt eigenlijk niet lekker onderuit zakken. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van een bureaustoel. Je moet je werk goed kunnen doen en daarvoor is een goede bureaustoel echt van belang. Door een actieve zithouding aan te nemen, zorg je dat je ook je lijf activeert. En doordat je goed zit, kost het zitten minder energie en dat komt je werk weer ten goede. Dus kies niet één van deze stoelen, maar allebei, voor verschillende doeleinden.