Als je aan Aruba denkt, dan denk je aan palmbomen, hagelwitte stranden, prachtige zee en heerlijke muziek! Het is natuurlijk logisch dat veel mensen op vakantie willen naar dit prachtige eiland. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste plekjes en hebben met diverse locals gesproken. Nu weet je zeker dat je vakantie Aruba een geweldig avontuur wordt! Lees snel verder voor alle tips en tops.

1. De zuidkust

Seroe (Ceru) Colorado, even ten oosten van San Nicolas was vroeger een afgeschermde woonwijk voor het hogere personeel van Lago. Men noemde het ook wel Lago Kolonie. Nu is het een prachtig uitzichtpunt die je niet mag missen! Het is vlakbij baby beach en het strand Boca Grandi. Deze stranden zijn vooral beroemd omdat je er geweldig kunt kitesurfen!

2. Duiken, duiken en nog meer duiken

Aruba is perfect om te duiken. Als je nog nooit gedoken hebt, raden we je aan om een Padi Open Water Course te doen, zodat ook jij je kunt voegen bij de club van duikers. Rondom Aruba liggen vele scheepswrakken en zijn er mooie koraalriffen en vissen te zien. En als je eenmaal je duikbrevet hebt: Ga dan duiken bij Aqua Windies, zij zijn 1 van de beste duikscholen op heel Aruba. Zo kan je vakantie niet meer stuk. En al je duiken toch iets te eng vindt, koop dan een snorkel en verken de zee op eigen houtje. Op sommige plekken hoef je niet diep te gaan om mooie vissen te zien.  Aanraders voor snorkelplekken zijn Mangel Halto, waar je start tussen de mangroves, Arashi, Malmok en Boca Catalina. Hier kan je trouwens ook ontzettend veel zeesterren vinden.

3. Mmmmcocktails!

Als je aan de carribean denkt, dan denk je aan cocktails! Pina Colada, Cuba Libre of een Mojito? Aruba heeft heerlijke rum waar je de beste cocktails mee kunt maken. En je vakantie is natuurlijk geen vakantie als je geen heerlijke cocktail hebt gedronken. Ga naar 1 van de leuke strandtentjes en dans meteen salsa tijdens de happy hours.

4. Ontdek Aruba per jeep

Als je wat meer avontuurlijk bent, kan je Aruba het beste verkennen per jeep. Hier kom je het hele eiland mee rond. Want sommige delen van het eiland zijn niet te bereiken met een gewone auto. De zee aan de oostkust is heel wild, maar wel ontzettend mooi om te zien. Huur dus tijdens je vakantie in Aruba een vette jeep en verken het eiland in stijl!