Lekker sporten zorgt ervoor dat je jouw lijf reset. Van inactief naar actief en van ontspanning naar inspanning. En in je hoofd werkt het precies andersom. Tijdens het sporten hoef je even aan nergens anders te denken dan aan het sporten. Je werk, de kinderen, de was, de rekeningen – alles verdwijnt even naar de achtergrond. Toch zul je tijdens het sporten goed op jezelf moeten passen. Drink bijvoorbeeld altijd voldoende water. Zorg er daarnaast voor dat je op jouw niveau sport. Doe je dat niet? Dan zul je jouw lichaam overbelasten – en dan ben je verder van huis. Wanneer je dan in bed ligt, willen je benen niet stil blijven liggen: je hebt restless legs. Dit kan je redelijk goed opvangen door magnesium als voedingssupplement te gaan gebruiken, indien je huisarts dit adviseert. Maar het blijft beter om gewoon goed voor jezelf te zorgen.

Signalen van een tekort aan magnesium

Misschien weet je niet eens wat het stofje doet. Stiekem heb je het waarschijnlijk wel een keer ervaren. Zo heb je een tekort aan magnesium wanneer je last hebt van concentratieverlies, je hebt iedere keer zo’n trillend spiertje bij je oog en als je net lekker ligt, kunnen je armen en benen niet stil blijven liggen. Allemaal signalen dat je iets moet doen. Een tekort aan magnesium kan de boosdoener zijn. Je lichaam maakt dit mineraal namelijk niet zelf aan. Heeft de huisarts vastgesteld dat dit de oorzaak is? Dan zul je er actief naar moeten zoeken. Gezond en gevarieerd eten met noten en groene (blad-)groenten kan al een effect opleveren. Daarnaast kan de arts ook aanraden om een voedingssupplement aan te schaffen. Supplementen zijn immers ontwikkeld als mogelijke aanvulling. Het vervangt echter nooit een gezond eetpatroon.

Mag ik dat zomaar gaan slikken?

Het is verstandig om voor je met welk voedingssupplement dan ook begint, even te overleggen met je arts. Hij of zij kan een bloedonderzoek laten uitvoeren. Daarnaast zullen ze wat gerichte vragen stellen. De antwoorden die jij geeft in combinatie met die uitslag bepalen uiteindelijk of jij een tekort hebt. Daarbij wordt ook gekeken naar hoe verstandig het is om dat tekort aan te gaan vullen. Magnesiumsupplementen zijn er in veel verschillende soorten en overal verkrijgbaar. Zorg altijd dat je echt goed weet wat je gaat slikken voor je eraan begint.

Magnesium

Ik vind pillen lastig weg te krijgen

Daar hebben meer mensen last van. Pillen willen nog wel eens halverwege blijven hangen. Dit is erg vervelend. Gelukkig zijn er oplossingen hiervoor te vinden. Zo zijn er van die pillensnijders waarmee je gemakkelijk een aspirientje doormidden hakt. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld magnesium in poedervorm in te nemen. Je lost het dan op in een glas water. Dat maakt het innemen een stuk gemakkelijker. Je proeft er verder niets van, maar je bent wel goed bezig. Ook dit kun je met je arts overleggen.