Handtassen, waar zou de vrouw zijn zonder? Want er moet heel wat mee op een dag. En dat sjouwen we het liefst niet mee in een vormloze jutenzak. Nee, onze handtas is meer dan een opberg plek voor noodzakelijke spullen. Het is een fashionstatement waarvan we willen dat hij opvalt. Daarom hebben we er vaak ook meerdere want tja, het moet natuurlijk ook wel passen bij de outfit die we aanhebben. Onnodig te zeggen dat we dus ook regelmatig nieuwe handtassen aanschaffen. Online natuurlijk. Want de keuze is enorm.

Handtassen terug in de tijd

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar er was dus echt een tijd dat vrouwen het zonder handtas moesten doen. Hoe hebben ze het gered! Natuurlijk moesten er ook in vroegere tijden dingen meegenomen worden. Voornamelijk geld. Dat deed men dan in een bundeltje. Als er meer zaken mee de weg op moesten dan namen de mensen een zak mee of een krat of iets anders groots. Pas in de 17e eeuw ging men een beetje letten op het uiterlijk van de nog steeds grote tassen. Met goud of zilver geborduurde tassen waren toen erg populair. Iets wat op een handtasje leek verscheen niet veel later. Het was een klein doosje aan een ketting waarin vrouwen dingen konden meenemen. Door de ruimvallende kleding werden die doosjes aan het oog onttrokken dus een fashionstatement was het zeker niet. Toen de kleding weer wat strakker werd, kwam dan toch de handtas in beeld. We zaten toen al in de 19e eeuw.

Van gebruiksvriendelijk naar elegantie

Die eerste handtassen waren vooral gericht op gebruikersgemak. Ze hoefden niet per se mooi te zijn. De eersten waren zelfs van papier-maché! Na de eerste wereldoorlog ging men zich meer richten op elegantie. Maar pas na de tweede wereldoorlog werd de tas een mode artikel dat ook aan tijd en stijlen onderhevig is.

Onmisbaar

Voor de moderne vrouw is een handtas echt onmisbaar. We vervoeren er bijna ons hele leven in. Alles wat we op een dag maar nodig kunnen hebben, zit erin. Wat we trouwens op een dag nodig hebben, verschilt per vrouw. En het is soms echt verbazend wat er allemaal uit zo’n handtas komt. Mannen blijven zich daarover maar verbazen. Maar wij vrouwen trekken ons daar niets van aan en we volgen de mode rond de handtassen op de voet. Online vindt je de nieuwste modellen. Je kunt er eindeloos shoppen en genieten van al het moois dat handtassen je te bieden hebben. Weet je wat? Misschien is het wel weer tijd voor een nieuwe!