Ben jij ook alleenstaande ouder en wil je graag op vakantie? Als ouder alleen op vakantie gaan met je kind of kinderen is net even anders dan als ‘gewoon gezin’. Misschien stel je de keuze wat het wordt wat langer uit of weet je gewoon niet wat je moet gaan doen. Als je nog niet zo lang geleden gescheiden bent of uit elkaar bent gegaan weet je misschien niet eens wat er allemaal kan op het gebied van single parent vakanties. Daarom dit blog boordevol leuke vakantietips voor alleenstaande ouders met kinderen.

Wat voor soort vakanties voor alleenstaande ouders zijn er?

Er kan echt heel veel. Van dichterbij tot ver weg en van goedkoop tot luxe. Van verre rondreis tot lekker op één plek. Vakanties in Europa en naar de zon vooral, met de auto, de bus, de trein of het vliegtuig, met een verblijf in een hotel of een huisje of juist een kampeervakantie, maar er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

in aparte blogs zullen nog actieve, sportieve en avontuurlijke tips volgen alsmede rondreizen buiten Europa voor 1 ouder met kinderen, anders werd het te veel. Aanbiedingen naar de zon buiten Europa vind je hieronder al wel. Lees zeker ook de laatste alinea’s, dat is echt belangrijk!

Als alleenstaande ouder met kinderen op vakantie

Zelf ben ik inmiddels ook alweer 6,5 jaar single parent. Ik heb me vaak opgewonden over het feit dat als je als alleenstaande ouder gewoon zelf met je kinderen weg wil gaan (niet op een speciale eenoudervakantie) dat je dan voor één van de twee kinderen meestal de volle mep betaalt (enkele uitzonderingen daargelaten) terwijl ouders die gewoon samen zijn doorgaans wel korting krijgen voor beide kinderen, maar het is nou eenmaal vaak niet anders. Maar…

Wat willen kinderen zelf?

Sommige kinderen kun je makkelijk overal mee naartoe nemen zonder dat ze gaan piepen, andere kinderen willen vooral vermaakt wórden. Soms ligt het aan wat ze gewend zijn, en soms verschilt het ook gewoon per kind of per fase. Je kent je eigen kind waarschijnlijk het beste. Maar veel kinderen maak je toch nog steeds blij met een zwembad, liefst nog met glijbaan ook, en daarnaast wat andere kinderen in de buurt. Oudere kinderen, die al op de middelbare zitten, willen vooral ook goede wifi gok ik.

All inclusive vakantie met kinderen

Zit jij niet echt op zo’n groep te wachten dan kun je uiteraard ook gewoon zelf iets boeken, net zoals ik dat eigenlijk altijd gedaan heb. Zelf ben ik met de kinderen een aantal keer met Sunweb Vakanties weggeweest, omdat ik daar elke keer de mooiste deals vond. De hoge vroegboekkortingen zijn inmiddels voorbij, maar je kunt zeker even kijken. Iedereen kan dit gewoon boeken, maar wat wel handig is is dat ze er tegenwoordig apart bij zetten of iets geschikt is voor eenoudergezinnen. Dit kan qua accommodatie zijn, maar ook qua prijs.