Een huidige tuin veranderen kan best wel is lastig zijn. Niet alleen omdat het veel werk is en je er gedurende een lange periode mee bezig zal zijn. Maar ook omdat je misschien wel het idee had om een aantal bomen of planten te verplaatsen en het zonde vindt om ze weg te doen aangezien ze er nog prima bij staan. In principe is verplanten geen probleem alleen heb je wel een plek nodig waar je je bomen en planten tijdelijk even kan opslaan als je hele tuin overhoop ligt. Daarnaast is de periode waarin je je tuin wilt verbouwen ook niet onbelangrijk. Je tuin laten verbouwen met -10 graden is geen pretje maar met 30+ ook zeker niet…

Het begin

Een plan van aanpak is niet essentieel maar wel erg handig bij een tuinverbouwing. Om te voorkomen dat je dingen vergeet of juist dubbel doet kan je het beter allemaal op een rijtje hebben voor jezelf. Begin hier daarom ook echt al vroeg genoeg mee. In de loop van de weken zal je waarschijnlijk nog het een en ander willen veranderen aan je tuin en daar heb je op dat moment dan nog genoeg tijd voor. Ga je je bestaande tuin niet helemaal zelf veranderen, maar maak je ook gebruik van een hovenier? Zorg dan dat je bijtijds verschillende offertes opvraagt. Er kan niet alleen veel verschil in prijs zitten, maar ook in de planning van betreffende mannen. Kijk goed van te voren wat je zelf zou kunnen doen en doe dit dan ook, dit zal je een hoop geld besparen.

Aan de slag!

Een heel belangrijke tip voor als je zelf je tuin wilt veranderen en bijvoorbeeld bestaande planten wilt verzetten. Maar ook voor het latere moment als je tuin al klaar is. Zorg voor goed gereedschap! Door goed gereedschap te gebruiken zorg je ervoor dat je uiteindelijk sneller te werk kan gaan en sneller dingen af zult hebben. Bedenk ook of dat je bijvoorbeeld gras wilt inzaaien (goedkoper) of dat je grasmatten wilt leggen (sneller klaar). Het niveau van het grondoppervlak moet daar namelijk op aangepast worden. En dan uiteindelijk komt meestal het leukste deel voor de dames, de aankleding van je tuin! Door genoeg accessoires en tuinmeubelen in je tuin te zetten wordt je tuin 1 geheel. Kijk bijvoorbeeld eens bij een tuintafel aluminium bij tuinmeubbelland.nl. Hier vind je ook van alles voor je balkon, zelfs een hele tuinset balkon!