Ben je van plan om een druppelslang aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Er zit namelijk best een verschil tussen druppelslangen. Hier staan een aantal tips beschreven die je kunnen helpen bij de aanschaf van jouw druppelslang.

Weet hoe je hem moet gebruiken

Een van de belangrijkste dingen bij het aanschaffen van een druppelslang is om te weten hoe deze werkt en wat je er precies allemaal voor nodig hebt. Voor een goede druppelslang heb je namelijk wel een aantal bijproducten nodig. Denk hierbij aan hulpstukken als verbinders, grondpennen, verloopstukken en niet te vergeten een kraan.

Als je al deze spullen in huis hebt, is het slim om eerst de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Een druppelslang is niet moeilijk om in elkaar te zetten, maar het is wel verstandig om dit volgens alle stappen te doen die er in de instructie staan verwerkt. Een druppelslang kan soms best kwetsbaar zijn en daarom is het slim om hier niet te hardhandig mee om te gaan. Je wilt natuurlijk niet dat de slang al kapot is voordat je hem überhaupt kunt gebruiken.

Zoek uit wat de kosten van een druppelslang zijn

Er zijn verschillende soorten druppelsystemen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je je planten bewateren met een tyleenslang. De tyleenslang is vooral erg prettig als je zelf wilt bepalen welke waterafgifte je per uur wilt. Naast de tyleenslang heb je ook nog andere nuttige producten. Zo kun je ook het druppelslang systeem gebruiken of een systeem met een zweetslang. Het zweetslang systeem kun je zowel boven de grond als onder de grond gebruiken. Bovendien kun je met dit systeem de slang eenvoudig aansluiten op jouw eigen kraan.  

 

Niet iedere druppelslang is even duur. Een tyleenslang zoals eerder benoemd is vaak even duur als een druppelslang en een zweetslang. Hoe duur de slang precies is, is vooral afhankelijk van de lengte die je wilt en uiteraard het merk. Qua maten kun je kiezen tussen 25, 50 en 100 meter. Hierdoor zit er zeker een lengte bij die goed is voor jouw tuin. Mocht jouw tuin groter zijn, dan kun je meerdere slangen op elkaar aansluiten door middel van koppelstukken die je er los bij kan kopen. Op die manier weet je zeker dat je genoeg meters hebt voor in jouw tuin, ook als deze dus wat groter is. Zorg er bij de druppelslang wel voor dat je deze na langdurig gebruik op de juiste manier opbergt. Probeer te voorkomen dat gaten verder uitscheuren en daardoor de slang nauwelijks meer te gebruiken is.