Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan begin je natuurlijk vol goede hoop met solliciteren. Je wilt een leuke en goedbetaalde baan vinden. Maar het kan natuurlijk erg frustrerend zijn als je veel solliciteert maar nergens kunt beginnen. Solliciteren is natuurlijk ook een kunst op zichzelf. In dit artikel bespreken we een aantal tactieken en strategieën om beter te solliciteren. Op deze manier heb je snel een nieuwe baan waar je zelf ook heel enthousiast over bent.

Zoek meer opties

Voordat je een CV en sollicitatiebrief stuurt is het eerst een goed idee om zoveel mogelijk opties te vinden voor banen waarin je geïnteresseerd bent. Er zijn vele verschillende vacature websites waar je opties kunt vinden. Je wilt natuurlijk eerst besluiten waar je graag wilt werken in de buurt. Ik zelf zocht bijvoorbeeld naar vacatures ridderkerk. De volgende stap is om alle opties die je interessant lijken te noteren en op te slaan. Kijk niet alleen online maar vraag ook aan vrienden, kennissen en familie of ze toevallig een tip hebben. Je kunt ook op je sociale media posten dat je op zoek bent naar een baan.

Optimaliseer je CV

Zorg ervoor dat je CV en natuurlijk ook je sollicitatiebrieven zijn geoptimaliseerd. Op je CV is het belangrijk dat je deze elke keer aanpast voor de specifieke baan waarop je solliciteert. Zorg ervoor dat er alleen relevante informatie opstaat voor die functie. Wees precies in wat je kwaliteiten zijn en wat je in het verleden hebt bereikt. Schrijf in de brief altijd niet zozeer waarom jij de baan wilt maar focus meer op wat jij kan betekenen voor het bedrijf.

Het is een wederzijds gesprek

Veel sollicitanten komen vaak bij een bedrijf aan om te solliciteren op een vacature en zijn overenthousiast. Natuurlijk wil je het bedrijf overtuigen van je waarde maar tegelijkertijd moet je je ook herinneren dat het een wederzijds gesprek is waar je allebei kijkt of je een goede match bent voor elkaar. Je wilt graag een baan vinden maar het is beter om de tijd te nemen een baan te vinden waar je echt gelukkig mee bent dan bij een baan te belanden waar je helemaal geen plezier in hebt.

Altijd verder kijken

Zeker aan het begin van je carrière is het belangrijk om een bedrijf te vinden waar je je echt thuis voelt. Wanneer je een nieuwe baan hebt aangenomen mag je best verder blijven kijken naar betere opties als je je daar beter thuis voelt.